Tuesday, 23 July 2013

Uncover Skincare & Suncare/Suncover by Jetske Ultee review


This article will be mainly in Dutch since the products are only available in the Netherlands. I really like these sunscreens as they do not irritate the skin and have calming ingredients for the skin. For more information you can contact me at closetandpantry (@) gmail dot com.

Dit artikel plaats ik in het Nederlands aangezien deze producten momenteel alleen in Nederland verkrijgbaar zijn. Ik ben een grote fan van de blog van Jetske Ultee, waar zij als dermatoloog tips geeft met betrekking tot huidverzorging. Daarnaast heeft zij op basis van haar ervaringen en kennis als dermatoloog een eigen skincare lijn samengesteld. Aangezien ik zonnebrand er belangrijk vind, heb ik ongeveer een maand geleden twee zonnebrandproducten gekocht uit haar lijn. 

Links op de bovenste foto zie je een zonnebrand met een SPF30 uit de Suncover lijn. Dit product is non-profit en alle opbrengsten gaan naar de stichting Sunwiser die kinderen op een educatieve manier wil leren om zich te beschermen tegen de zon. De zonnebrand is zowel geschikt voor het gebruik op het gezicht als op het lichaam. Deze flacon bevat 250 ml en kost € 12,50. Deze zonnebrand is tevens verkrijgbaar in een flacon met 1000 ml voor € 39,95.

Rechts op de foto staat een zonnebrand van SPF30 speciaal voor het gezicht. De flacon bevat 50 ml en kost € 39,95. Dit product is niet non-profit, maar bevat wel andere en kostbaardere ingrediënten dan de non-profit zonnebrand.


De linker flacon van 250 ml bevat een klikdop. Deze dop werkt voor mij erg prettig en daarnaast is het ook hygiënisch. 


De zonnebrand speciaal voor het gezicht bevat een pompflacon. Deze is ook zeer hygiënisch, maar het verschil is dat deze zonnebrand iets gemakkelijker te doseren is. Dit is natuurlijk ook belangrijker voor een zonnebrand voor het gezicht.


Aan de linkerkant zie je de zonnebrand voor het lichaam en gezicht en aan de rechterkant die speciaal voor het gezicht. Het verschil is goed te zien. De zonnebrand die ook voor het lichaam te gebruiken is, is vloeibaarder aangezien het zo makkelijker te smeren is. De andere zonnebrand is wat dikker en voedt meer.

Ingrediënten zonnebrand voor lichaam en gezicht:

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Glycerin, Vanillin, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Triacetin, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Ingrediënten zonnebrand voor gezicht:

Zonnefilters: Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol) en Tinosorb S (bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine). 

INCI lijst: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Methylpropanediol, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Niacinamide, Cyclopentasiloxane, Potassium Cetyl Phosphate, Polymethyl Methacrylate, Cetyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Caffeine, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/Dimethylcarbonate Copolymer, Lecithin, Tocopheryl Acetate, Decyl Glucoside, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, PPG-15 Stearyl Ether Benzoate, Caprylyl Glycol, Decyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Propylene Glycol, Xanthan Gum.

Deze lijsten zien er elk iets anders uit. Maar wat zijn dan de verschillen? Beide soorten bevatten anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schade en de zonnefilters. Wel is het zo dat deze ingrediënten over het algemeen vrij duur zijn, en voor een lichaamsproduct is het haast onmogelijk om een grote hoeveelheid anti-oxidanten toe te voegen. De prijs zou dan erg hoog worden. Beide producten bevatten het ingrediënt Niacinamide, een relatief betaalbaar ingrediënt dat de huid beschermt tegen de zon. De zonnebrand voor het gezicht bevat echter ook cafeïne en vitamine E. Deze ingrediënten kalmeren en herstellen de huid.

Een ander verschil is dat deze producten andere zonnefilters bevatten. De zonnebrand voor het gezicht bevat zonnefilters die vrij duur zijn en de veiligste filters zijn die er bestaan. De zonnefilters zitten tussen fysische en chemische zonnefilters in, maar worden niet door het lichaam opgenomen in de bloedbaan. Deze filters zouden te vet zijn voor het gehele lichaam en te plakkerig. Daarnaast zijn ze ook te duur om te gebruiken in een product voor het lichaam. Aangezien de meeste mensen het meest bezorgd zijn om hun gezichtshuid en dit een relatief klein oppervlak is, zijn deze zonnefilters een goede keuze. De zonnebrand voor het lichaam bevat goedkopere maar desondanks ook veilige zonnefilters en iets minder anti-oxidanten. Deze is echter wel iets betaalbaarder.

Op de flacons staat ook een advies hoe je de zonnebrand het beste kan gebruiken. Op de grote flacon staat dat je jezelf elke 2 uur opnieuw moet insmeren, een flinke laag moet gebruiken en na het zwemmen weer moet insmeren. Op de kleine flacon, de zonnebrand voor het gezicht, staat dat je 's ochtends een halve theelepel moet gebruiken en vervolgens op zonnige dagen opnieuw moet insmeren. Hoe vaak weet ik echter niet. Wellicht hoef je je met deze zonnebrand minder in te smeren aangezien de zonnefilters erg stabiel zijn. Wellicht ook niet! Om zeker te zijn, moet je jezelf denk ik toch om de twee uur insmeren. Als je make up draagt over je zonnebescherming is dit echter lastig. Zelf gebruik ik hiervoor een poederspf (maar hier zal ik later nog eens over bloggen).


Natuurlijk ook niet onbelangrijk: hoe voelen deze producten aan op de huid? Beide soorten zonnebrand zijn niet vet en smeren makkelijk uit. De zonnebrand voor het lichaam is vloeibaarder en smeert nog iets makkelijker uit. De zonnefilter in het product speciaal voor het gezicht kan soms een vettiger aanvoelen, maar mijn ervaring is juist het tegenovergestelde. Voor de vette huid zou ik deze in ieder geval voor het gezicht eerder aanraden. De zonnebrand is inderdaad voedender, maar droogt sneller en matter op. Het zit mooier onder make up. Daarnaast zijn de ingrediënten ook wat beter voor de gezichtshuid.

Voor het lichaam is de zonnebrand (links) gewoon een prima optie. Het hydrateert de huid en beschermt de huid goed. Overigens zijn beide soorten niet vet en ook zeker goed te gebruiken voor het gezicht.

Ik moet wel opmerken dat de producten allebei niet heel erg lekker ruiken. Ik vind het moeilijk te omschrijven maar het ruikt een beetje naar boter. Voor zulke goede producten neem ik dit echter op de koop toe.

Overzicht:


Suncover SPF 30 gezicht + lichaam
Suncover SPF 30 gezicht
Flacon
Drukdop
Pompflacon
Substantie
Vloeibaar, makkelijk uit te smeren
Vrij voedend, droogt mat op
Zonnebescherming
Veilige zonnefilter
Veilige zonnefilter (Tinosorb)
Verzorging
Niacinamide
Niacinamide, cafeïne, vitamine E
Geur
Zelfde
Zelfde
Prijs
€ 12,50 per 250 ml
€ 39,95 per 50 ml